måndag 28 november 2011

Bättre dag imorgon

Ingen bra måndag. Rån och bombhot i Kista Galleria. Obehagligt nära min butik. Först stängde vi bara butiken och satt på lagret och väntade. Följde händelseförloppet på aftonbladet.se och förstod då att rånarna lämnat kvar ett föremål efter sig som eventuellt var en bomb. Kändes sådär att sitta i en butik bara ett femtiotal meter ifrån den förmodade bomben. Gallerian var tom på kunder och tunnelbanan åkte inte till Kista utan stannade i Hallonbergen, stationen före. Bombtekniker anlände och man började på riktigt förstå allvaret.
Ca en och en halv timme senare kom brandlarmet varpå vi utrymde gallerian. Tog oss till Espresso House där vi blev kvar i drygt två timmar. Runt halv tre kunde vi öppna butiken igen. Och då - då släppte alla spänningar och jordens trötthet sköljde över mig. Trodde knappt jag skulle kunna ta mig hem. Men det gick. Har kramat barn extra mycket ikväll och haft kontakt med kollegor som tagit händelsen på lite olika sätt. Man vet aldrig hur man hanterar en sån här grej innan det händer. Lider något oerhört med personalen som jobbar i den rånade butiken.

fredag 25 november 2011

Smaken är som baken

Killarna i familjen är på vift. Stella och jag passade på att äta räkor till middag. Med ägg, aioli, citron, dill, rostbröd och... sylt (!). Det hörde tydligen till tyckte Stella. Ja, vem är jag att bestämma vilka smaker som går ihop? Och hon åt ju faktiskt upp hela den egenkomponerade smörgåsen.

måndag 21 november 2011

LYX

Efter en vecka av ohälsosam stress, sån där när man vaknar med huvudvärk och har en klump i magen dagarna igenom, har jag nu kommit ut på andra sidan. För att fira tänker jag gå och lägga mig med dator och tredje säsongen av Mad Men.

söndag 20 november 2011

Ylvaland

"Från mitt utkikstorn, från toppen av ena hjärtkammaren, ser jag sanningen om mig själv. Utifrån skyms sikten av mitt kött på benen."

Min fina syster är en fena på det svenska språket. Hennes formuleringar och liknelser gör mig grön av avund. Hon skriver dessutom vettiga, tänkvärda, intressanta texter så in och läs, den här till exempel.

lördag 19 november 2011

Mmmm

Middag på B.A.R med kär gammal vän. Önskar att man hade orkat gå vidare och fortsätta kvällen men vid halv ett var vi båda trötta och nöjda. Det är ju faktiskt en dag imorgon också. ;)

måndag 14 november 2011

Skor skor skor

Det har inte blivit varken Tammy eller Vera. Lustigt det där, man går omkring bland skor hela dagarna men man har inte tid att köpa några.

Men ett litet fynd har jag gjort, halva reapriset på ett par sådana här, likadana som den här snygga tjejen.


tisdag 8 november 2011

Jorå, jag behöver ett par till

Tammy


Vera


Säg hej till Tammy och Vera. En ska få följa med hem, kan inte bestämma vilken bara... hjälp.

söndag 6 november 2011

Ingen rök utan eld

Eftersom det är så kallt i lägenheten tänkte vi att det kunde vara mysigt att elda i öppna spisen. Nästa gång ska vi dock komma ihåg att öppna spjället ORDENTLIGT. Det tog ingen tid alls innan rummet luktade rök och var smådimmigt. Och riktigt illa att det hände just nu när vi inte har fönster att öppna för att vädra ut all rök. Vi fick stå och glänta på bubbelplasten och öppna ytterdörren för att påskynda processen.

tisdag 1 november 2011

Brr

Svinkallt i lägenheten pga renovering av fönster. Alla fönster borttagna och provisoriskt ersatta med bubbelplast (!). Grym isolering, not! Nu går jag och gömmer mig under duntäcket.