tisdag 28 februari 2012

The end of an era

Imorgon. Sista dagen på Nilson Group, min arbetsgivare sen tio år tillbaka. Många människor kommer saknas mig. Avsked är jobbigt har jag märkt.
Men.
Sen börjar allt det roliga.

söndag 26 februari 2012

Men vi fick tag på nästan allt vi planerat

Ikea. Lönehelg. Bad idea.
Men jag tyckte det gick bra. Tills vi kom ner på entréplanet, där alla småpryttlar är och där gångarna är trånga och där man är i vägen var man än står eller går. Men det var bara hålla god min, försöka få barnen att hålla sig hyfsat lugna och sen börja plocka allt vi skulle ha från ta-själv-lagret. Och sen stod vi i kö. Ett ganska långt tag. Eller ta bort ganska förresten. Några tusenlappar fattigare har vi nu fått hem allt det nya. Ska börja skruva ihop grejerna i veckan. Måste bara måla en vägg först...
Nu är jag trött.

torsdag 23 februari 2012

4 år


Hurra, hurra, hurra, hurra för vår 
Älsklings-Stella som blir 4 idag! 

måndag 20 februari 2012

Det närmar sig

Nästa onsdag är min sista dag på Nilson Group. Efter 10 år ska jag vidare. Det är inte utan att man blir lite sentimental.

lördag 18 februari 2012

Kära Kivis


Fönsterbrädorna i nya lägenheten är de smalaste jag sett. Att få plats med krukor är inte tal om. Ett gäng Kivi får ersätta växterna. Så här på kvällen utgör de en rätt bra mysfaktor.
Posted by Picasa

onsdag 15 februari 2012

Inredningshooked

Nu har jag snöat in på inredningsbloggar och sajter. Oj vad mycket fint det finns. Fokus just nu ligger på snygg och praktisk förvaring i vad som ska bli kombinerat lek-, pyssel- och arbetsrum. Möbeln ska rymma ALLT, tänker jag.

Igår kom äntligen hallamporna på plats.



Det blev ljust. Lite väl ljust. En dimmer kan behövas. Är glad över att jag lyckades få maken att inse att en sådan nog ska installeras av en elektriker och inget man ger sig på själv.

tisdag 14 februari 2012

Sjukstugan

Har för mig att även förra året började med vabbande för både Sigge och Stella. Resten av året var de relativt friska.

Hoppas det blir ett liknande scenario 2012. Sigge har varit sjuk en omgång. I söndags var det Stellas tur. Som en liten trasa låg hon här i soffan med 40 graders feber. Nu är hon på benen men fortfarande feber och krasslig.

Och vi vuxna i familjen fortsätter packa upp låda efter låda. :)

fredag 10 februari 2012

Skänka, sälja, slänga

Jag har ju längtat efter mina grejer och det är kul att packa upp nu MEN jag måste ändå erkänna att jag blir lite äcklad av hur mycket prylar, kläder, skor man har.
Hädanefter är det jag som stenhårt följer devisen en in - en ut. Och dessförinnan en jäkla massa UT. 

måndag 6 februari 2012

Jag blir en Filippa




Nu kan jag äntligen berätta det där andra som gav mig huvudbry och magpirr.

Den 7 mars tar jag mig an Filippa K-butiken på Götgatan! Jag är så lycklig och så peppad. Det ska bli fantastiskt kul att få jobba med kläder, vilket jag inte gjort förut, och att det sen är Filippa K känns som handen i handsken.

söndag 5 februari 2012

Inte så mycket att komma med efter en helg fylld av packande, flyttande, bärande.

Middag och melodifestival hos syster och Z igår bjöd på (förutom mysigt häng och bra diskussioner) en grym låt och hämtmat från en restaurang som vi definitivt kommer att besöka fler gånger.



Snygg är hon också!

fredag 3 februari 2012

Hur mycket saker kan man ha egentligen?

Man kan tycka att jag borde ha lärt mig vid det här laget. Det är ALLTID mycket mer än vad det ser ut att vara.

Men icke.

Det är ungefär samma sak som att jag gång på gång blir lurad av mäklarbildernas vidvinkelbilder. Fastän jag tänker när jag kollar på bilderna; det är inte så här stort, så blir jag förvånad när jag ser rummen irl; var det så här litet, liksom.

Well, well, alla flyttkartonger (från Shurgard ska tilläggas, vi har ju en hel del grejer här på Kungsholmen också) och alla möbler är på plats. Och jag är trött. Så galet trött. Det värker i hela kroppen. Och då har jag ändå inte burit så vansinnigt mycket. Sova nu för imorgon bitti blir det löprunda med Jessica. Broddar och nya fodrade löpartights har inhandlats.

torsdag 2 februari 2012

Lilla julafton

Imorgon är det lite som julafton för min del. Hela lasset från Shurgard ska hämtas. Oh vad jag längtar efter mina saker. Och mina skor.

Är lite av ett frågetecken

Någon som sett?
Någon som vill dela med sig av sina reflektioner?

Jag är lite förvånad, tror jag, över att den blev vald till bästa film. Tyckte att det var en ganska spretig film. Bra skådisar, men jag var tvungen att läsa om filmen efteråt för att kunna knyta ihop säcken.
 
Å andra sidan kanske det säger mer om mig än om filmen... :-O

onsdag 1 februari 2012

Zlatan


Den är så bra!