måndag 8 september 2008

Sigge och bästisen

Sigge har en bästis på dagis. Dom två är supergulliga ihop och trivs toppen tillsammans.

Det är inte så bra att ha en bästis, anser man på dagis. Idag fick de 2 pojkarna inte leka ihop utan fick leka var för sig i varsitt rum (det var givetvis fler barn i rummen). På dagis tycker man att småkillarna måste lära sig att leka med andra barn också.

Vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka om detta. Är det någon annan som varit med om samma sak eller har någon kunskap om saken i fråga?

13 kommentarer:

tingeling sa...

det låter märkligt tycker jag, särskilt om det bara är det faktum att de är bästisar som ligger bakom. jag tycker du ska be personalen motivera varför de gör så och vad de har tänkt sig uppnå. om du vill ha lästips kan du maila mig, jag har vissa kontakter inom relaterade forskningsfält :)

Solrosfrö sa...

Låt dem leka säger jag!

Miss Upsey Daisy sa...

Så länge de inte fryser ute några andra barn... så länge ingen annan blir ensam?

Camilla sa...

tingeling: jag tar tacksamt emot lästips! ska prata med personalen. har funderat över natten och antar att det måste vara något annat än att de är bästisar som ligger bakom. konstigt att personalen inte talar om vad bara...

solrosfrö: ja, det tycker jag med.

miss ud: helt klart. men vad jag förstår är det inget sånt...

Sus sa...

hej
jag hade blivit förbannad för de har ju ingen anledning alls utan för att visa sin makt eller att någon annan förälder uttryckt sin önskan. Märkligt i så fall.
Man får inte ha särbehandling av barn så i detta fallet så begår de ett arbetsrelaterat fel. Bestämmer du själv att nu ska du inte vara med dina vänner utan tänker bara vara med nya för att lära dig?
Är de unga fröknarna?

Visst låter det tokigt

Camilla sa...

sus: nä, de är äldre, mellan 45 och 55 skulle jag tro... får helt enkelt ta ett litet snack med dem.

No-one sa...

Spontant låter det jättekonstigt!!!

Anonym sa...

Som förskollärare måste jag uttrycka mitt missnöje när mina gelikar gör på det där sättet. Det är väl fantastiskt för barn, alla åldrar, när de lär känna någon extra mycket och utvecklar vänskapen? Hur skall det annars gå ute i världen om man bara får ha ytliga bekanta..?? Man måste få utveckla vänskap på alla plan. Om de är utagerande eller stör på annat sätt kan man kanske förstå, men det verkar ju inte vara fallet här, dessutom är de ju fortfarande små barn, en ålder som ofta har svårt att leka med varandra, de leker ofta bredvid varandra istället. Ifrågasätt tycker jag!!

Camilla sa...

pixalexia: eller hur!

hanna: tack för svar! ska absolut ta ett snack med dem.

C. Meow sa...

Konstigt! Barn är väl precis som alla vi andra, man har sina nära vänner och favoriter som man funkar bäst med? Så länge de inte utesluter eller är dumma med andra så är det väl inte något fel ...

Camilla sa...

camilla: nä, det är precis så jag tänker. måste höra med personalen om det är något annat som ligger bakom.

tingeling sa...

om du vill så kan du maila mig via min blogg så får jag din mail adress så ska jag skicka lästips. den (ännu oäkta) maken har lovat luska fram relevanta studier :)

Camilla sa...

tingeling: vad snäll du är! :)