tisdag 28 oktober 2008

Beröm


På Vila-butiken i Gallerian tror jag att de har den bästa personalen i hela stan. Inte en enda gång jag varit där har jag fått otrevligt bemötande. Och jag har varit där i olika ärenden; med reklamation, med plagg att lämna tillbaka, bara för att titta och sist men inte minst det man brukar göra i affärer shoppa.

Alltid lika glada, trevliga och söta. Och med de bästa säljegenskaperna. Jag går sällan därifrån tomhänt även om jag innan bestämt mig för att jag bara ska lämna tillbaka ett plagg.

Förra veckan skulle jag lämna tillbaka ett par byxor som jag provat säkert 100 gånger innan jag slutligen insåg att de inte passade mig. När jag kommer till butiken menar tjejerna att jag ju har helt fel storlek. Jag får 2 byxor på armen och när jag funderar över om jag ska hoppa in i provrummet eller köpa hem byxorna säger den ena tjejen att hon gärna tar hand om Stella under tiden som jag provar. Jag provar och det visar sig att säljarna har helt rätt, jag hade köpt fel storlek första gången. Alltså kom jag även denna gång ut från butiken med en påse.

Och nu ska jag göra något man (jag) sällan gör. Jag ska skicka ett vykort till dem och tala om hur bra de är. Det är så lätt att klaga på otrevligt bemötande o dyl (med all rätt visserligen) men tydligen inte lika lätt att tala om när man tycker något är bra. Eller är det bara jag som är sån?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt min fina vän. Klart du ska göra det. Jag brukar tänka hur mycket jag skulle uppskatta något sådant när jag gör det. Brukar inte skicka vykort, men försöker säga till när jag tycker jag blivit fint bemött. Eller åtminstone vara väldigt trevlig tillbaka. Något min käre sambo ibland tycker är fånigt när han står där bredvid, hihi!
Kram på dig!

Camilla sa...

anonym: brukar inte heller skicka vykort men nån gång ska ju va den första...:) kram kram

Anonym sa...

Utan tvekan är man alldeles för dålig på det. Du har så rätt så rätt. Gör det - det kommer skapa värme hos dem garanterat. Du sprider glädje. Likväl som ett leende sprider sig till ett nytt osv! KRAM /J

Camilla sa...

J: så är det ju!

Anonym sa...

Ja... å så glömde jag signa igen då. Sorry! :o)
Kram m

Birgitta sa...

Å då bara måste ju jag fråga om det va i fredags du va där?? Det va jag och utanför provrummet satt i vagnen en söt liten flicka som en expedit pratade med. Va det ni??

Anonym sa...

Måste berätta att jag "gjorde en Camilla" idag, haha! Jag var på Fåfängs utförsäljning och Alexandra Pascalidou var där. Eftersom jag nyss lyssnat på henne i Ring P1 var jag tvungen att säga att jag tycker hon gör ett bra jobb! :o)
Kram på dig vännen!
m.

Fröet sa...

så glada de skall bli! Ett kvitto på att man är omtyckt behöver vi väl alla då och då;)

Camilla sa...

birgitta: det var i fredags vi var där! vad galet! :)

m: hon blev jätteglad kan jag tänka mig.

fröet: ja, det är för lite sånt. man får tala om för sig själv hur bra man är istället. ;)

Pixalexia sa...

Jag tycker det är helt rätt av dig! Har också tänkt på det där. Hur ofta talar man om när någon gör ett bra jobb?

Camilla sa...

pixalexia: alldeles för sällan?!