onsdag 15 juli 2009

Kristianopel - en idyllIgår tog vi en liten tur till Kristianopel. En underbar liten by vid vattnet. Kändes som att komma till Astrid Lindgrens värld. Söta små röda hus med vita knutar, mängder av stora rosenbuskar längs med vägkanten. Lägg till en lanthandel, gästis och en handelsbod och mysfaktorn är total.


På hemvägen körde vi till skogarna där maken plockade blåbär som liten. Där fanns blåbär i massor. Men vilken tid det tar att plocka! Det hade jag helt glömt bort. Stella ville inte alls gå omkring själv utan skulle hänga på armen och Sigge var ingen höjdare på att plocka blåbär. Maken och jag fick ändå ihop bär som räckte både till en paj och till filen imorse.

6 kommentarer:

Mikaela de Ville sa...

När jag var liten och bad mamma om blåbärspaj sa hon "om du plockar". Det sög ju såklart, men hennes knep som hon överfört till mig är att räkna. Då går det lite fortare. Och 1000 blåbär är en paj, det vet jag av erfarenhet! :o)

Anonym sa...

hahaha, Sigge orkade knappt plocka 10 - plus att han vägrade smaka på pajen :)

//jeppe

Mikaela de Ville sa...

Nämen Siggeliten då! Jag som tyckte vi konstaterat att det var en smart kille ni hade där, med tanke på Stellakommentaren häromdagen. Men att inte smaka på blåbärspaj... nja det är dags att omvärdera det där! ;o)

Miss Upsey Daisy sa...

Blåbär är så gott. Hade det i gröten imorse. Fast de var fuskplockade i frysdisken... ;-)

Camilla sa...

mikaela: tusen bär?! det låter ju sjukt mycket. smart din mamma var förresten. :D

jeppe: det hade vi ju kunnat räkna ut redan i skogen. :)

miss ud: fuskplockat går bra det med. :)

Alexia sa...

Härligt - vilken sommardag!