onsdag 2 december 2009

Vinn en rakapparat från Philips (Speed Xl - HQ8240)

Jag har fått möjligheten att utlysa en liten tävling här på Allt och Inget-bloggen. Det tycker jag är superkul, hoppas ni tycker detsamma.

Har du något fint, härligt, romantiskt eller bara fånigt julklappsminne du vill dela med dig av?

I så fall; berätta om det här i kommentarsfältet så har du chans att vinna den här schyssta rakapparaten från Philips.

Perfekt julklapp till pappa, svärfar, kusin, make, bror, son, vän eller någon annan?

Tävlingen pågår t.o.m den 14 december.

34 kommentarer:

Ylva sa...

Vadå "Jag har fått möjligheten ..."? Nu blir jag så nyfiken så jag spricker!

Sara sa...

Jag har ju också en sån här tävling i min blogg - då får jag inte tävla hos andra, eller? :)

Camilla sa...

y: jag berättar sen. :)

sara: det klart du får tävla hos mig! gör det vettja! :)

Unknown sa...

Den här är mest fånig; min pappa var så stressad en jul när jag var liten att han handlade alla sina julklappar på Statoil. Jag fick en "deo-spray" som visade sig vara en luktspray till bilen.

Sara sa...

Ok - jag minns en jul när jag var liten. Min lillebror hade gjort en smörkniv i slöjden som han bränt in bokstäver på. Han höll på Brynäs då, så det var det som stod. Fast det stod Brynes. Och någon i klassen skrattade jättemycket och min bror blev så ledsen och gömde kniven under sängen. Jag hade lovat att inte säga något till mamma, men grät så mycket för att min bror var så ledsen, så jag kunde inte hålla tyst. Den där smörkniven blev den finaste julklappen på hela julen. Fast den inte ens var till mig.

Mikaela de Ville sa...

Klart jag vill tävla!

Första julklappen till nya pojkvännen är alltid svår. Hur "fin" present kan man ge. Det indikerar ju lite hur seriöst man ser på det hela. Och man vill absolut inte ge "finare" än den man får.

Mats och jag träffades visserligen i september, men eftersom jag då bodde i London hade vi bara haft en handfull dejter när julafton väl kom.

Vi var tillsammans på butiken Nitty Gritty lite innan jul och jag såg att han kollade på en tröja. "Perfekt" tänkte jag. "Den köper jag". Och det gjorde jag. Grejen var ju bara att jag sen blev orolig att den skulle vara just för fin. Tänk om han ger mig en biocheck typ så står jag där med en tröja för tusenlappen.

Eftersom Mats skulle till Malmö och fira jul bytte vi klappar dagen innan. Jag var så nervös att jag köpte en backup-klapp. En bok. En bok blir aldrig fel. Jag lade båda under sängen och inväntade klappbytet.

Så när han gav mig mitt paket och det såg ut att vara något annat än en bok eller biocheck typ, tog jag fram paketet med tröjan och gav till honom.

Jag undrar lite var paketet med boken tog vägen. Och vilken bok det var... Tröjan däremot, finns fortfarande kvar i Mats garderob!

emve sa...

Jag minns så väl ett år då allt jag önskade mig var en sovsäck! Jag kanske var 7 år. Tomten var snäll nog att komma med sån till mig och jag var överlycklig. Så lycklig att jag vägrade sova i min säng på flera dagar, jag ville sova i min sovsäck på en madrass på golvet.

Jag har aldrig varit en sova-i-naturen-människa eller ens en camping-människa egentligen. Så varför en sovsäck? Jo, jag hade ett rosa tält på gräsmattan bakom huset varje sommar och där sov jag och mina kompisar i våra sovsäckar. Många fina minnen!

Birgitta sa...

Ok, jag bidrar med:
Min son, då 13 år, fick ett paket som såg ut innehålla en finare flaska starkt. Farmor låssades blir orolig "det där måste tomten ha skrivit fel på, öppna försiktigt så får vi se vem det igentligen är till" Han öppnar å det ÄR till honom. Han fick en Ga.Ma platttång som han hade önskat men inte trodde att han skulle få.
Så glad han blev, inga lockar mer:)

Om jag vinner så är det han som får vinsten.

LillaGrå sa...

Min bror hade önskat sig stenhårt en snowboard i juklapp flera år, och till slut hade vi skramlat ihop till en med tillhörande skor. Han fick skorna först och blev SKITGLAD. Jag säger att "det var ju bra, nu slipper du i alla fall låna skor av kompisarna.". Han jublar.
Själva snowboarden var inslagen i ett stort, ganska platt, fyrkantigt paket. Mamma sade att det var en tavla till mig. Under paketöppningen läser han på paketet "God Jul Oscar". Han ser ut som ett frågetecken. Sedan säger han "jag vet vad det är!", fortfarande säker på att det är en tavla... Öppnar paketet och ser brädan och håller på att ramla baklänges. Bokstavligt talat. Sååå lycklig kille.

Så kan det vara om man inte är van vid ett överflöd av dyra fina julklappar, då uppskattas sådant enormt mycket. Det var ett julklappsminne som jag alltid kommer att komma ihåg.

Anonym sa...

Jag rotar bland mina egna minnen, men i väntan på att något kul ska dyka upp vill jag bara säga att Hedgehog-Saras historia om smörkniven rörde vid hjärtat!

Anna sa...

Jag tävlar väl med bästa presenten jag fått av min man då:

Under ett års tid bodde vi 45 mil ifrån varandra vilket kändes som att vara på var sin sida Atlanten i princip (vilket vi var ibland då han även hade sjöpraktik..).
Det var mörkt och kallt, regnigt och trist hela hösten. Eftersom vi båda pluggade sågs vi sällan, resor är dyrt.
En dag, inte långt från jul, kommer jag från skolan trött och ledsen och ska just till att ringa min kille. Går in på rummet och då ligger han där på sängen med ett fång röda rosor och världens största leende på läpparna.
min älskade man, världens bästa present varje dag!

evamar sa...

Det tar emot liiiite att säga att Hedgehog-Sara kanske borde vinna eftersom min egen lillebror också behöver en rakapparat. Men hennes lillebror borde nog få en rakapparat för vem älskar inte Brynäs - oavsett hur det stavas? Hoppas att det är han som får den om hon vinner.

Mitt bästa julklappsminne är när min egen lillebror, då sju år, hett önskade sig ett "silverfat" som han hade sett i en affär. Hans besvikelse lyste igenom fast han försökte dölja den när han öppnade paketen med lego, hockeygrejor och spel. I det allra sista paketet fanns det efterlängtade silverfatet. Det var vår snälla morfar som verkligen hade LYSSNAT på vad han ville ha och som helt struntade i vad pojkar borde få av tomten. Nu är morfar borta sedan några år och lillebror är snart en vuxen man. Men fatet finns på en hedersplats och påminner om hur viktigt det är att lyssna på barn. Om jag vinner rakapparaten så köper jag ett silverfat åt honom och slår in dem tillsammans!

PS. Jag länkar i min tävlingsblogg:

http://evamar.blogg.se/2009/december/rakapparat-14-december-1.html

Love and b eproud sa...

Bästa julklappen får jag varje år av min man...han går upp kl06 för att fixa risgrynsgröt...när resten av familjen vaknar.. har han redan fixat frukoste, tänt ljus, och allt doftar jul... :)
Behöver jag säga att han förtjänar en rakapparat? ;)

PyretPepsi sa...

Jag har ett litet fånigt och nu lite nostalgiskt minne från när jag var liten, då fick jag ett litet paket av min mormor och när jag öppnar det så finner jag en nyponsoppepåse! Min mamma och moster trodde inte sina ögon.
Jag skulle älska att kunna ge denna rakapparat till min son som tragglar sig igenom lumpen just nu och som annars bara har rakhyvlar att tillgå.
Tummar och tår, håller jag hårt.

Kristin sa...

Jag har fått många fina saker av min pojkvän som jag fullkomligt älskar. Sex and the City-boxen, guldhalsband med en diamant, iPod, kläder, besök hos frisören värde flera tusen kronor och en massa annat. Men det finaste som betydde allra mest för mig var när han dagen efter min födelsedag vi firade tillsammans, kysste mig och sa att han älskade mig för första gången.

Jag är inte en pengagalen tjej som vill bli bortskämd. Jag letar bara efter äkta kärlek. Och då visste jag bara att jag äntligen hittat den. De säger att det är tanken som räknas, och enligt mig är det verkligen sant...

Men min älskade Andrew har däremot gett mig hel drös fantastiska saker, det ska vi inte glömma hihi. Så det vore kul att äntligen ge honom någonting som jag är 100% säker på att han skulle uppskatta =)

Kram!

Hanna sa...

Mitt julklappsminne är enkelt:

Den finaste presenten jag har fått är från min nuvarande sambo. Det är inget stort, inget extraordinärt och inget dyrt, utan bara nåt mysigt och så OSS.

Jag fick en T-shirt med texten “My heart belongs to a ninja”, vilket är ett privat skämt mellan oss. Den var så klockren, och underbart skön, så den är fortfarande högst upp på min lista!


Hoppas...

hannadjuis@hotmail.com

Jeanette S sa...

Mitt roligaste julklappsminne är när jag köpte en svets till sambon. Julklappspappret räckte inte till så det var två olika papper på paketet och det var enormt och tungt. Självklart var han sjukt nyfiken på vad det var. så det var väldigt kul att se hur glad han blev när han öppnade paketet på julaftonen.

En Mölnbobos Liv sa...

Mitt bästa julklappsminne är när jag fick ett jättepaket av mina morföräldrar. När man fick paket från dem visste man att det var något utöver det vanliga. Glädjen när jag såg att det var en barbiehäst med vagn går inte att beskriva.

Är gärna med i utlottningen. Har tipsat här

http://molnboanna.blogg.se/2009/december/rakapparat-2.html

info@annakarlsson.se

Jennifer på Fashioncut sa...

Den absolut bästa julklappen fick jag av min syster och det var en gosedjursbjörn. Den betyder fortfarande massor för mig trots att jag är 16 och det var evigheter sen jag fick den! Bara den lilla gesten har gjort att man står ut med alla småbrister som annars stör mig och mina brister glömmer hon. Tidigare hade hon och jag världens problem med det.
du når mig på: fashioncutblogg@gmail.com

JENNIE sa...

Jag har ett fånigt julklappsminne sen jag var liten. Jag kommer ihåg att min moster fick ett jättestort paket som alla vi barn var avundsjuka på. Alla vet ju att man vill ha dom stora paketen! Och så börja hon öppna och inuti låg ett till paket. Och ett till. Ännu ett innanför det. Och ett till. Plus 10 kg tejp. Sen så hitta hon en tidningsklump inlindad i tejp och längst in under alla kartonger, papper och tejp fanns en... smörkniv. En fin smörkniv men inte direkt det man hade väntat sig. Ganska så komiskt ;)


Mail: jenniesplace@livese

Linda sa...

Vill gärna vara med och tävla och mitt mest romantiska julklappsminne är när min sambo i största hemlighet hade införskaffat förlovningsringar som sedan på julaftons morgon låg i ett litet paket under granen.

skulle därför vara roligt att få vinna och kunna ge honom en riktigt fin julklapp som denna rakapparat.

har länkat

http://familjengranberg.blogg.se/2009/december/vinn-rakapparat-1.html

Hoppas på en massa tur då det vore toppen att få överaska han med en super fin julklapp

Linda
karlssongranberg@hotmail.com

ANKI sa...

den bästa julklapp jag fått, det måste helt klart vara den förlovningsring jag fick av min pojkvän!! ja nu nu har vi varit förlovade i nästan 26 år o det håller än!! så bäst o varaktigast!!! skulle jag vinna är det så klart min sambo som ska få rakapparaten!!

anki_karlsson@hotmail.com

Kashaya sa...

Mitt mest romantiska julklappsminne är när min man skulle arbeta i Kina en månad och komma hem precis lagom till jul. Han hade gjort en kalender med ett paket för mig att öppna för varje dag han var borta och den bästa presenten var så klart att han kom hem precis i tid till att fira jul med mig och hade med sig en parfym som jag önskat mig.

jessie sa...

Åh jag vill gärna vara med och tävla! =)
Mitt finaste julklappsminne var när jag spenderade julafton med min pojkvän hos hans familj. Jag minns det som det var igår. Vi hade ätit jätte god julmat, öppnat alla julklappar (trodde jag) och kvällen började gå mot sitt slut. Då min pojkvän tog tag i min hand och ledde mig in på hans rum. Så bad han mig sätta mig ner och så gav han mig en liten julklapp. Jag blev glatt överraskad och började öppna den direkt. I julklappen låg det en fin ask med ett jätte fint silver halsband med ett hjärta med texten “Jag älskar dig!”. Det var verkligen en av de finaste stunderna i mitt liv. =)

Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/december/vinn-en-rakapparat-fran-philips-3.html#comment

Och här är min mailadress: Jesssica.blogg@hotmail.com

Hoppas på tur!
/Jessica

Unknown sa...

Ett fånigt minne: När min pappa köpte en julklapp till mamma från oss barn, men vi visste inget om detta. Så när julafton kom, öppnade hon den, Då var det en skruvdragare. Så pappa hade köpt en sådan till mamma från oss barn. Så här i efterhand kan man skratta gott åt det men inte när de hände. haha Har länkat till denna tävling i min blogg: http://alltochinget-camilla.blogspot.com/2009/12/vinn-en-rakapparat-fran-philips-speed.html min mailadress är mikaela.eriksson@student.hv.se

Fröken Eko sa...

Kul att läsa om andras julklappsminnen! :D

Ett lite småfånigt julklappsminne jag har är min första jul med första "riktiga" pojkvännen. Han hade en egen lägenhet men jag bodde ännu hemma hos mamma. Hans lägenhet var väl helt OK, men en typisk ungkarlslya där det mesta var i stil med "man tager vad man haver". Ett av exemplen jag kommer ihåg bäst är bristen på vettiga dricksglas, och tallrikar också, för den delen. Istället för dricksglas använde han tomma syltburkar! Och alla tallrikarna var udda exemplar som han fått av sin mamma. I klädskåpet var det ingen ordnng heller, alla kläderna låg inkastade, ovikta, huller om buller. Allting var ju helt funktionsdugligt, men knappast snyggt och prydligt!
Så av mig fick han bl.a. en ny stekspade (eftersom han förstört den förra då han använt den som lackpensel!), lite plastlådor till förvaring av kalsonger och strumpor och annat smått och gott som gjorde lägenheten lite mer städad. Knappast världens roligaste julklapp att få av sin rel. nya flickvän *skratt* Men jag hade faktiskt smugit in en lite finare/roligare present också, en Boss-parfym :)

Nå, i år ska vi fira våran åttonde jul tillsammans och samtidigt den första julen som gifta. Han har ju blivit bättre på att hålla det snyggt och prydligt runt sig och de gamla syltburkarna är ett minne blott! Men än hänger gamla takter i. Hans nuvarande rakapparat är en gammal, nedärvd (!) sak som jag kunde gissa att är nästintill lika gammal som han själv! Så att få ge honom en sprillans ny rakapparat hade varit perfekt!

Häls. F

Ingrid sa...

Åh jag är gärna med och tävlar! Vore den perfekta julklappen till sambon, så slipper han hålla på och köpa rakblad :)
Mitt roligaste julklappsminne är från när jag var 16 och var tillsammans med en kille. Vi hade varit tillsammans ett par månader och det var seriöst (som man oftast tyckte då). På juldagen när vi träffades var vi båda spända över den andres reaktion på presenten vi köpt. Så han öppnar min och ser att han fått ett par nya lurar till sin dator. Han blir överlycklig, men lite skamsen. Så jag öppnar hans paket och hittar en handduk med trycket "I Love U" på. Båda brister ut i skratt och han lovar dyrt och heligt att aldrig mer kolla ut en julklapp själv till mej..
Kram så länge!

ELIN GUSTAFSON sa...

Åh vilken bra tävling... Jag vill så himla gärna vinna så jag kan ge den till min underbara sambo i julklapp...

Den bästa presenten han har gett mig är min självkänlsa.. Låter fånigt men så är det... innan jag träffade honom var mitt självförtroende och min självkänsla i botten.. Led av socialfobi, torgskräck, yes you name it.. Genom de åren vi varit tillsammans har han tagit med mig på olika evenemang, resor osv, jag har alltså fått träna bort mina fobier. Det har varit otroligt effektivt för nu mår jag mycket bättre.

Ingen förtjänar den fina present så som han gör.

Lite pinsamt för mig att öppna upp mig såhär.. Men det är det värt...

Kram/Elin

Cecilia R sa...

(Min sambo har ingen rakapparat och delar sin rakhyvel med mig så jag är gärna med i tävlingen:)

Vi ger varandra små men finurliga presenter eftersom vi har det väldigt knapert ställt ekonomiskt sett.. Finaste julklappen som min sambo har gett mig är en liten box som det låg hjärtformade chokladpraliner i. Asken ser ut som en hjärtformad liten bur gjord av snirkliga metalltrådar. Han köpte den för min förlovningsring som jag fick 4 månader innan. Asken med mitt favoritgotter choklad blev alltså ett smyckesskrin som matchar min ring. En tankfull och söt julklapp!

Marie sa...

Julen för 8 år sedan minns jag som väldigt speciell:

Vi är en traditionsbunden familj och julfirandet följer särskilda mönster vad gäller aktiviteter och maträtter, liksom hur den hemkryddade snapsen ska tillverkas.

På förmiddagen tänker vi på de som inte längre är med oss och tar en tur förbi graven och tänder ett ljus hos svärmor. Därefter tar firandet för de levande vid med jullunch, sill och så den hemkryddade snapsen.

Den här julaftonen hade jag känt att det var något på gång, så jag tyckte nog att för att vara säkra på eventuell snaps, så ville jag ta en sväng förbi apoteket och se, det bidde ingen snaps för min del utan en julklapp det var värt att vänta ytterligare nästan 9 månader på....

Jenny sa...

Mitt bästa julminne är första julen jag firade tillsammans med min pojkvän för 7 år sedan. Han hade gjort det så fint och julmysigt :)

cornelia sa...

Okej hmmm ett julminne.
För några år sedan var min bror 3 år. Han var JÄTTERÄDD för hundar. Vi skulle fira jul hos farmor och farfar, och såklart hade de en hund. En ovanligt lugn goldenretriver. Men att hunden var lugn gjorde inte min bror mindre lugn... Huden älskar när fölk är glada så när vi började dansa runt granen, då gjorde han likaså. Min lillebror hoppade runt på ett väldigt konstigt sätt för att undvika hunden. Han hoppade fram och tillbaka och det såg så himla roligt ut att jag och min syster överdosades med skratatacker. det är ett roligt minne:)

mejl: cormi9598@hotmail.com

Anonym sa...

Jag och min kille satt ute på trappan han tittade på mig med ett leende på läpparna i vinter yran för det var julafton och han satte ringen på fingern så vips så var vi förlovade med varma kläder och ett leende på läpparna på trappan tänk vad skönt men ändå så var det kallt ut men värmen vi hade i varandras ögon och kramarna han gav mig vi älskar varandra han är min själsfrände, som jag då hoppas få vinna denna finna rakapparat till med vänliga hälsningar Jeanette:)
nettis_moris@hotmail.com

Maddie sa...

Jag vill vara med!
När du säger romantiskt så blir svaret tyvärr nej, det har jag inte. Men jag har nu en pojkvän som ska fira jul tillsammans (han är med mig och min släkt eftersom han har andra traditioner och inte firar jul då) så han ska fira tillsammans med mig och det längtar jag efter enormt mycket. kommer bli så jäkla mysigt att vara samlade hela släkten PLUS den jag älskar. kanske blir en kyss under misteln då :') <3
mail: maaddeh(at)hotmail.com
Mvh Madde