torsdag 3 februari 2011

Stäng av på riktigt!

Jag har verkligen fastnat för E.ON:s kampanj, Goodbye standby. Så nu går jag och stänger av alla apparater på riktigt, eller (om det inte finns någon avstängningsknapp) drar ut sladden. Här ska inte förbrukas någon onödig el!

Hur gör ni?

7 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

Drar inte ut kontakter, men stänger av TV:n PÅ TV:n... inte bara på fjärren alltså...

Victoria sa...

Min mamma stängde alltid av TV:n på avknappen - tills knappen gick sönder. Fick till förklaring på affären där hon köpt den att knappen typ inte vad gjord för att tryckas på... Eh?

Osloskånskan sa...

Ohh.....inte duktig nog...

Jessica - bymom.se sa...

Drar alltid ut alla sladdar till alla slags apparater. Men det är inte primärt för att spara el... utan för att jag har en fobi för att sakerna ska börja brinna annars. Sjukt ;-)

Anonym sa...

Jag går och drar ut J´s mobilsladdar som alltid sitter kvar i uttaget trots att han redan tagit mobilen. Går och muttrar som en tant! Sen får jag ett litet utbrott och då fattar han ett tag... sen är det samma visa igen! Ha ha - ska trycka upp den där kampanjen i ansiktet på min darling tror jag... he he. /J

Camilla sa...

markus: men det finns apparater som inte har någon avstängningsknapp så då måste man ju dra ut sladden.

victoria: helt galet!

osloskånskan: det är aldrig för sent att börja. ;)

jessica: alla skäl är väl bra antar jag. :)

j: gör så! jag känner förresten igen det där med att sladden sitter kvar i uttaget fastän mobilen är borttagen... :)

Mikaela de Ville sa...

Sen en jag känner var med och städade ur en helt utbränd lägenhet för sisådär 8 år sen, där branden startats av TV:n som var avslagen, på stand-by, och sen denne person sa att han fått höra att en TV i stand-by-läge är en mycket vanlig brandorsak, har jag stängt av TV:n på knappen.