söndag 29 juni 2008

Camilla och hundarna

Det måste finna fler "kamphundar" per capita här i Malmö jämfört med Stockholm. Överallt ser man dessa hemska bestar komma dragandes med husse eller matte (som oftast inte är så gamla) i släptåg. Jag som är lite hundrädd blir såklart vettskrämd. Blodet isar sig i ådrorna och jag ser de hemskaste bilder framför mig. Trots att jag går över vägen till andra trottoaren för att komma så långt ifrån odjuren som möjligt får jag ändå för mig att hundarna ska nosa sig till min rädsla. Att de ska komma springande mot mig och barnen med sina käftar uppspärrade och bara längta efter att få sätta tänderna i oss. Alla tidningsrubriker jag läst genom åren flashar förbi; kamphund bet flicka, kamphund attackerade kvinna, pitbull anföll... ja, ni fattar. Först när jag kommit en bra bit bort och försäkrat mig om att hunden inte har lagt märke till mig kan jag andas ut. Men här i Malmö varar inte lättnaden så länge för då möter jag nästa hund och får sicksacka mig igenom Malmös gator.


(I terapisyfte tänkte jag lägga upp en bild på en pitbull eller nåt men efter att ha bildgooglat känner jag att den terapin nog får vänta...)

5 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Jag är inte hundrädd men när gäller kamphundar förstår jag verkligen. Speciellet när deras ägare ofta in har alla mackorna i picknickkorgen. Den kombinationen är inte klok. Jag tycker inte att vem som helst ska få lov att bli hundägare. ( och då ska vi inte heller snacka om att skaffa barn)

Camilla sa...

miss ud: håller verkligen med dig! inför nån slags licens för både hundägare och föräldrar.

C. Meow sa...

Ja, det är så tråkigt. Jag har ju en "kamphund", en rottweiler och jag är alltid medveten om att många är rädda för honom. Jag vet ju att han är snällare än snällast men jag vet också att om man är hundrädd så ser man en stor svart hund med massor med muskler och ännu mer tänder. Så jag tränar med honom så han ska gå nära mig när vi är på stan och fokusera på mig och aktiverar honom för att han ska vara en bra och sund hund. Tyvärr så är det så många j-a idioter som skaffar den här typen hundar och inte kan sköta dem. De blir jag också rädd när jag möter och så ledsen för hundens skull. Polisen borde få möjlighet att ta djur ifrån sina ägare.

Camilla sa...

camilla: ja, det är så fruktansvärt när hunden blir en statussymbol.

C. Meow sa...

Ja, och tyvärr också ett vapen. Sorgligt!