fredag 17 april 2009

Min värsta mardröm

Jag nojar över en hel del grejer när det kommer till barnen men den största skräcken är att de ska sätta i halsen.

Idag vid lunch satt Stella och åt på en kokt korv (som jag för säkerhets skull hade rivit av skinnet på). Plötsligt skrek hon till och såg sen väldigt konstig ut. Jag tog upp henne och tyckte att hon kippade efter andan. Fick lite lätt panik. Som tur var hade jag grannen/vännen här som snabbt la Stella över knät och dunkade henne i ryggen. Det kom ut lite slem men inget annat. Men hon började skrika ordentligt och verkade få luft. Stackarn var alldeles vettskrämd och jag själv skakade rätt rejält.

Kan inte sluta tänka på vad som skulle hänt om inte L varit här. Hade jag då agerat lika snabbt och bestämt som hon gjorde. Jag hoppas verkligen det. Men jag hoppas ännu mer att jag slipper få reda på det.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vad obehagligt! Hoppas du och "lilla-söta-blängaren" har hämtat sig nu? :)Kram /J

Paula sa...

Håller med dig, det är verkligen obehagligt och lite smått skräckinjagande när folk sätter i halsen. Speciellt när barnen gör det också, huah. Trevlig helg/ Paula

Paula sa...

Håller med dig, det är verkligen obehagligt och lite smått skräckinjagande när folk sätter i halsen. Speciellt när barnen gör det också, huah. Trevlig helg/ Paula

Birgitta sa...

Usch ja så otäckt. Tur att inget hände. Jag har aldrig varit så nojig men när yngsta sonen va 1½ så satte han en brödbit i halsen. Hela han va lila och han fick ingen luft alls. Då blev det 112. Allt gick bra, biten kom ner innan ambulansen kom men otäckt va det.

Camilla sa...

j: vi har hämtat oss men det var en pärs. kram

paula: usch ja! fruktansvärt. trevlig helg på dig med!

birgitta: nä men fy vad hemskt. jag hann tänka; undra när man ska ringa 112. man vet ju inte alls hur mycket tid man har på sig liksom. usch, det finns alldeles för mycket grejer som kan hända de små liven.

Linda K sa...

gå första hjälpen-kurs för barn, kanonbra!

Camilla sa...

linda k: det ska jag absolut göra!

tant t sa...

Skönt att det gick bra...puuuh!

Camilla sa...

tant t: verkligen!

No-one sa...

Fy vilken fasa!!

Miss Upsey Daisy sa...

Vilken fasa. Men första hjälpen kursen låter kanonbra ju... Det skulle även jag behöva gå..

Camilla sa...

pixalexia: ja fy, det var det verkligen.

miss ud: har gått en "vanlig" första hjälpen men det är ju inte riktigt samma sak när det kommer till barn...