söndag 17 augusti 2008

Pirrigt

Imorgon ska jag på anställningsintervju. Jag är nervös.

Surfar runt lite på Monster.se för att förbereda mig.

Hur ska jag kunna komma fram med vettiga svar på svåra frågor, jag som fortfarande har amningshjärna och inte haft så mycket annat att tänka på än omvårdnaden av småttingarna det senaste halvåret.
  • Berätta om dig själv - jag har 2 barn
  • Varför ska vi anställa dig - ehh, för att jag klarar av att ha många bollar i luften, typ ta hand om två barn samtidigt
  • Starka/svaga sidor - jag är bra på att amma, göra sandkakor, byta blöjor. Mindre bra på att vara fokuserad när två barn skriker samtidigt
Tror ni jag får jobbet om jag svarar så? ;-)

18 kommentarer:

Solrosfrö sa...

Andas, tro på dig själv och skryt! Våga vara osvensk ;D Lycka till!

Camilla sa...

jessika: tack! att vara osvensk är inte alltid så lätt, men jag ska försöka!

Anonym sa...

Det vore skandal om du inte fick jobbet då! Snälla, du kan väl låta alla svar handla om dig i egenskap av mamma. Våga vinn!
Puss

Anonym sa...

Har tänkt på det där med att vara osvensk, men det är ju så jädrans roddigt med byte av medlemsskap och så ;o)

Camilla sa...

lillasyster: ok då, jag chansar. ;-)

Miss Upsey Daisy sa...

Håller stora tummar i GBG! Jag tror att svaren kommer att komma till dig. Dessutom är det inte förbjudet att "tänka till". Det kan jag ibland känna på intervjuer att man vill svara så fort som möjligt. Men att ta ett andetag och tänka några sekunder skadar inte.

Camilla sa...

miss ud: nä, eller hur? det kan ibland bara vara bra tror jag.

karro sa...

lycka till imorgon!

Linda K sa...

jobbet e ditt! håller tummarna :D

Camilla sa...

karro: tack!

linda k: du e gullig! =)

tingeling sa...

min mossiga amningshjärna var med mig på intervju nyss, svaren bara kom och jag fick jobbet. håller med miss ud. lycka till

Camilla sa...

tingeling: underbart, grattis! ska du börja jobba snart? det är nämligen ett av mina andra aber. att börja jobba tidigare än jag egentligen tänkt. det här är ju sista mammaledigheten liksom. det blir inte fler barn.

Miss Upsey Daisy sa...

Det kanske lämnar möjligheter att ta ut längre mammaledighet framöver? Finns det inte någon lågsäsong i jobbet där du kan ta lite extratid? Eller kan du jobba fyra dagar i veckan och ta en en mammaledig dag? Kommer du så långt kanske du kan förhandla dig till någon bra lösning?

Camilla sa...

miss ud: du e för gullig som tänker åt mig. förhandla fram en bra lösning låter smart. det kanske funkar. annars längre sommarledighet nästa år. men nu går jag nog händelserna i förväg...

tingeling sa...

tackåtack! börjar den första september, helt klart ett aber. herr t vill vara hemma lika mycket som jag och i norge är det ett år som gäller, vi har ingen ledighet att ta ut efter det. försöker tänka på dukade bord och städade hem och sånt som jag förutsätter ska vänta på mig när jag kommer hem från jobbet. det hjälper lite, men bara lite.

No-one sa...

LYCKA TILL - det här grejjar du! Vad spännande! Vad är det för (typ av) jobb? När du väl är där kommer svaren till dig, det är jag alldeles säker på. Nu håller jag alla tummar.

Anonym sa...

Det kommer gå toppen såklart! Säg bara att du är världens bästa. Var ärlig liksom, håll dig till sanningen. "Jag är sjukt bra och ni kommer ångra er grymt om ni anställer någon annan än mig."

Så är det serru! Bäst är du!

Håller tummarna, kram m.

Camilla sa...

tingeling: dukade bord med levande ljus och en rengöringsmedelsdoftande lägenhet låter ju fint. förstår att det hjälper lite lite lite.

pixalexia: tjänsten kallas driftscoach. innebär i stora drag att man har hand om ett tiotal butiker, hjälper, stöttar och agerar bollplank åt butikscheferna. utarbetar handlingsplaner och mål som man sedan följer upp. bla bla bla. en ny tjänst som inte har alldeles tydliga riktlinjer än...(idag är jag butikschef inom företaget)

m: söta gulliga du!