måndag 11 april 2011

Vårt livs affär

Vi håller ju på att leta hus. Varenda söndag går vi på visningar och har så gjort i över ett halvår. Gångerna är få då vi verkligen känt att här - här skulle vi vilja bo! Igår var ett sånt tillfälle. Jättefint litet hus i Svedmyra (mitt favoritområde) med en underbar tomt som låg granne med fin lekplats. Perfekt för barnen mao. Var på omvisning idag. Och har därefter spenderat kvällen med att diskutera och vända och vrida på varenda liten vrå av det där huset. Jag vill så gärna flytta och jag vill så gärna ha ett hus, helst i går. MEN om jag är ärlig mot mig själv så är Svedmyra-huset aningens för litet för oss. Det funkar nog i några veckor, kanske tom hela sommarhalvåret men sen då? När vinterhalvåret kommer är det inte lika lätt att vara utan hall - en något bortglömd men ack så viktig del av huset. Eller det faktum att hälften av boytan är belägen under mark (och alltså inte får kallas boyta) - det kanske inte är så kul att ha ett sovrum i källaren.

Och efter kvällen är vi således tillbaka på ruta ett. Efter en dag då jag varit helt säker på att det här skulle bli det första huset som vi faktiskt lägger ett bud på.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer, det kommer. Håll ut. Det blir er tur till slut.

//Mian

Helena sa...

Svårt det där. Läget och ytan är jätteviktigt!Man måste få plats!Barnen tar allt större plats ju äldre de blir och det är inte kul att bo trångt i ett nytt hus. Lycka till framöver.

Anonym sa...

Jag tror att det slutar med en fyra på söder för familjen Gisslén, och det är inte dåligt. Men jag håller tummarna för er, att ert drömhus dyker upp snart.
Kram på er!
//Zingo

Jenny sa...

Jobbigt och svårt att leta hus. Och det där med hall är så oerhört viktigt. Speciellt när man har barn. Efter hallen är förvaringsmöjligheterna god tvåa. Men jag tror på er, snart hittar ni drömhuset :-)

Linda K sa...

trist, men klokt! för litet blir man galen på. det kommer nåt ännu bättre och rymligare snart!

tant t sa...

Ge inte upp... När man minst anar det! ;)

Ylva sa...

Camillchen - hang in there, som alla andra sagt före mig. Plötsligt händer det! Har du inte sett Triss-reklamen ;-)

Mikaela de Ville sa...

Ja äsch, de där små husen med halva boytan i källaren. Been there och efter noga övervägande valde vi också bort.
Har dock goda vänner som bor så i Bromma och de verkar inte ha något emot att sova i källaren. Så det hela är nog en smaksak.
Kram och happy househunting i helgen!
PS. Vi såg drömboendet och skulle skicka dit mamma och pappa för en första titt och var på väg att boka flyg hem själva, så såldes den på förhandsvisningen. Sånt är också surt...
Hörs snart! Kram.

LottaKi sa...

Hmm senaste halvåret. Det måste varit jobbiga söndagar i Thailand :o)