måndag 28 november 2011

Bättre dag imorgon

Ingen bra måndag. Rån och bombhot i Kista Galleria. Obehagligt nära min butik. Först stängde vi bara butiken och satt på lagret och väntade. Följde händelseförloppet på aftonbladet.se och förstod då att rånarna lämnat kvar ett föremål efter sig som eventuellt var en bomb. Kändes sådär att sitta i en butik bara ett femtiotal meter ifrån den förmodade bomben. Gallerian var tom på kunder och tunnelbanan åkte inte till Kista utan stannade i Hallonbergen, stationen före. Bombtekniker anlände och man började på riktigt förstå allvaret.
Ca en och en halv timme senare kom brandlarmet varpå vi utrymde gallerian. Tog oss till Espresso House där vi blev kvar i drygt två timmar. Runt halv tre kunde vi öppna butiken igen. Och då - då släppte alla spänningar och jordens trötthet sköljde över mig. Trodde knappt jag skulle kunna ta mig hem. Men det gick. Har kramat barn extra mycket ikväll och haft kontakt med kollegor som tagit händelsen på lite olika sätt. Man vet aldrig hur man hanterar en sån här grej innan det händer. Lider något oerhört med personalen som jobbar i den rånade butiken.

6 kommentarer:

Mikaela de Ville sa...

Usch så obehagligt. Tur allt slutade väl.
Kram!

Jenny sa...

Men fy vad läskigt! Kram på dig!

Ylva sa...

Om de bara förstod vad fan de ställer till med, jävla idioter!

Solrosfrö sa...

Fy då!
Hoppas att gårdagen var bättre. Det var roligt att kika in hos dig C, det var längesedan ;)

Linda K sa...

hu! jag var på annat håll men hörde av kollegor. kramen!

Camilla sa...

mikaela: usch ja. kram på dig finaste!

jenny: ja inget kul alls. kram!

ylva: gissar att det inte finns ett uns empati i de människorna.

fröet: resten av veckan har varit mycket bättre! kul att du är här, väldigt längesen som sagt!

linda: skönt för dig att du inte var i krokarna! du hade det bra i wien istället har jag förstått. mycket bra prioritering! kram!