tisdag 8 juli 2008

För snäll?

Barnen och jag skulle ta tåget till mormor och morfar idag. Kom till centralen 11.19 och tåget skulle gå 11.22. Inte jättemycket tid tillgodo men jag stämplade remsan i biljettluckan och skyndade fram till hissen där det redan stog en tjej med barnvagn och väntade på den långsammaste hissen i världshistorien. När hissen äntligen kom rullade hon in vagnen och jag frågade om vi fick plats båda två. Egentligen hade jag nog inte tänkt det som en fråga utan mer som ett påstående, för jag blev inte lite paff när tjejen svarade: nä, det får vi inte... drog igen dörren och åkte. Där stod jag kvar med skägget i brevlådan och vi hade givetvis missat tåget när vi väl kom ner på perrongen. Brukar vara noga med att inte låta såna småsaker få bekomma mig men idag blev jag verkligen sur. Det kanske berodde på att:
  1. jag insåg att vi mer än väl hade fått plats med båda vagnarna i hissen
  2. tjejen med vagnen var inte på perrongen - alltså hade hon hunnit med tåget
  3. det var svinigt kallt
  4. nästa tåg inte gick förrän efter 30 minuter (brukar gå tåg varje kvart men inte under sommaren)
  5. Sigge var lagom nöjd med att sitta fastspänd i vagnen
Nästa gång jag utsätts för samma problem ska jag absolut inte fråga om jag får plats i hissen utan helt enkelt bara klampa på. Jag lär bli omåttligt populär.

6 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Jag känner likadant. Man får nog börja vässa armbågarna för annars riskerar man att bli överkörd.

Hur gillar du förresten Barabara Voors?

Camilla sa...

Miss ud: Här ska vässas! Voors ja, jag är verkligen seg med läsningen ibland. Glömde ta med den boken på semestern så jag började på "Mig äger ingen" istället... Men det jag läst hittills i "Mina döttrars systrar" gillar jag.

C. Meow sa...

Äh, man kan inte vara kompis med alla utan ibland får man faktiskt klampa på lite. Det är ju inte så att du knuffar henne + vagn nerför trapporna utan du vill hinna med samma tåg ...

Linda K sa...

vad trist, man tycker ju att barnvagnsmammor skulle samarbeta och ha förståelse för varann istället. fy henne!

anna sa...

jäklar, vad sur jag hade blivit... precis, barnvagnsmammor ska hjälpas åt!

Camilla sa...

camilla: börjar bli lite bättre på det där med att man inte kan va kompis med alla. när jag var yngre ville jag att alla skulle gilla mig... tur att man blir äldre och klokare. =)

linda k och fru a: man tycker ju det, men en del är märkliga.